top of page

Je administratie op ordeJe administratie bijhouden is misschien wel het meest spannende of opwindendste onderwerp dat je je kunt bedenken...toch?

Nou oké, misschien toch niet voor iedereen maar het is wel ontzettend belangrijk.

Het geeft je namelijk grip op je geld. In deze blog lees je meer over het bijhouden van een administratie en hoe het je helpt om meer overzicht en grip te krijgen op je financiën.
Een overzicht van je inkomsten en uitgaven


Het bijhouden van je administratie betekent dat je een overzicht hebt van al je inkomsten en uitgaven. Hierdoor weet je precies hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel eruit gaat. Het geeft je grip op geld. Zo wordt je beter in het beheren van je financiën en in het voorkomen dat je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk hebt.


Om zelf aan de slag te gaan met jouw inkomsten en uitgaven heb ik een jaarbegroting gemaakt in Excel die je kunt gebruiken. Jij hoeft alleen nog maar de bedragen in te vullen.
Stuur me een berichtje via mijn contactpagina als je dit wilt ontvangen.

Het opsporen van fouten


Het regelmatig controleren van je bankrekening, creditcard overzichten en andere financiële documenten kan je helpen om fouten op te sporen. Misschien zie je dat er een verkeerde afschrijving is gedaan of dat er geld van je rekening is gehaald zonder jouw toestemming. Door deze fouten op te sporen en te corrigeren, kun je voorkomen dat je onnodig geld verliest.
Een betere planning voor de toekomst


Het bijhouden van je administratie helpt je ook om betere beslissingen te nemen voor de toekomst. Als je een overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven, kun je een betere planning maken voor bijvoorbeeld een grote aankoop, zoals een huis of een auto. Maar ook je vakanties kun je beter inplannen. Je weet ten slotte precies hoeveel geld je elke maand kunt sparen zodat je onbezorgd van je vakantie kunt gaan genieten.

Sparen voor onvoorziene uitgaven

Het overkomt ons allemaal weleens. Er gaat iets kapot. Je wasmachine, de koelkast of de auto. Het zijn kosten die je niet had verwacht en waar je zeker niet blij van wordt. Als je elke maand geld opzij zet voor onvoorziene uitgaven, dan ben je hier op voorbereid.


Je kunt dus het beste 2 of meerdere spaarpotjes maken. Bij veel banken kun je spaardoelen instellen. En bij sommige banken kun je echt spaarpotjes maken. (zonder een nieuwe rekening te openen. bijvoorbeeld bij de Knab bank)


Zo houd je alle spaardoelen overzichtelijk uit elkaar.
Ik heb 3 tips voor je om het doen van je administratie nog iets prettiger te maken.Tip 1


Creëer een fijne plek in huis waar je je administratie kunt doen. Dit scheelt al enorm. Een plek met een bureau of tafel, een mooie stoel en prettig licht.

Zo krijg je meer zin om je administratie te gaan bijhouden!

Tip 2

Plan een vaste dag in de week of maand om aan je administratie te gaan werken. Zo wordt het een gewoonte. En zo stapelt het zich niet op.Tip 3


Als je echt een hekel hebt aan het doen van je administratie, trakteer jezelf dan achteraf. Het vooruitzicht aan je beloning maakt je alvast wat vrolijker.
Conclusie


Het bijhouden van een administratie is dus misschien niet iedereens favoriete bezigheid. Maar het is niet alleen nuttig, het is ook essentieel voor een gezonde financiële situatie.


Waarom ook alweer?:


  • Het geeft inzicht in je inkomsten en uitgaven.

  • Het helpt fouten opsporen waardoor je onnodig geld verliest.

  • Het zorgt ervoor dat je betere beslissingen kunt nemen voor de toekomst.


Dus, neem de tijd om je administratie bij te houden en creëer overzicht en rust voor jezelf door te weten hoe je er financieel voor staat.


54 weergaven

Gerelateerde posts

コメント


bottom of page